maanantai 7. tammikuuta 2013

Seremonioita

Ma 10.12.2012 Seremonioiden maanantai... Villan uusi auto piti siunata ennenkuin sen voi ottaa käyttöön. Bagusin suvun pappi, Bagusin setä, tuli vaimonsa kanssa siunaamaan auton. Auto oli koristeltu seremoniakoristein ja auton edessä pöydällä oli uhrilahjoina ruokaa, vettä, rahaa ja tuoreita kukkia ja suitsukkeita. Auto piti siunata turvallisten ja hyvien matkojen saamiseksi. Seremonia kesti lähemmäs tunnin. Pappi hymisi omia kaavojaan, pirskotti välillä vettä auton ja renkaiden päälle ja lopuksi meidän matkalaistenkin päälle. Bagus kuskina osallistui seremonian toimitukseen ja sedän vaimo myös avusti heittämällä kukkia ja riisiä ympäri autoa. Seremonian jälkeen meille tarjottiin kahvia, teetä ja jaffleja (= kolmionmuotoisia täytettyjä toasteja ).
Seuraavaksi oli vuorossa puiden istutus, eli me istutimme Ketutin ja "Eskimon" avustuksella puun taimet villan tontille. Se oli eräänlainen nimikirjoitus täällä villalla vietetyn ajan muistoksi. Tuntui mukavalta kun saatiin istuttaa puut ja samalla tuntui myös siltä että sinne istutti itsestään pienen palasen.
Iltapäivällä sitten vietimme Roopen 5-vuotissynttäreitä. Leipomosta tilasin kakun, mikä olikin hieno, hyvänmakuinen ja maksoi vain 150000 rupiaa eli n. 13€. Oli myös keksejä ja sipsejä, vähän nameja ja jätskiä ja drinkkeinä hedelmin koristellut limpparit ( vihreätä, punaista ja oranssia fantaa, kokista ja spriteä ). Ketutin kanssa oltiin koristeltu keittiön ruokailutilaa. Ketut teki koristeet luonnon materiaaleista. Ilmapallojakin koitettiin puhaltaa, mutta olivat niin ohuita ja niissä oli jo reikiäkin valmiina, eivätkä kestäneet puhaltamista .
Paikalla oltiin tietenkin me perheinemme, Mummo "istui" tietokoneen sisällä pöydän päässä, Bagus kitaroineen, Iluh ja Ketut poikineen, Ayu ja "Eskimo" lapsenlapsensa kanssa ja Roti, isojen poikien kaveri, sekä myöhemmin myös Roopen isä skypessä. Laulettiin yhdessä onnittelulaulu englanniksi ja Bagus lauloi myös muutakin, mm. suomeksi Arttu Viskarin "Mökkitien".
Syömisten jälkeen lapset pelailivat ensin muistipeliä, mikä taisi olla uusi juttu paikallisille, ja sitten lapset kiipeilivät, juoksentelivat pitkin pihaa ja pelailivat pallolla. Kyllä illalla uni maittoi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti