tiistai 1. tammikuuta 2013

Kuumat lähteet- Air Panas

Sunnuntai 9.12.

Matkalla pohjois-Balin Singarajan kuumille lähteille Bagus näytti meille uusia alueita jo tutun tien varrelta. Näimme mm. hollantilaisten rakennuttaman kristillisen kirkon. Kirkko oli hauskasti rakenettu. Siinä oli  sekoitettu osittain balilaista arkkitehtuuria mitä on temppeleissä. Esim enkelipatsaat näyttivät nopeasti katsottuna balilaisilta temppelipatsailta.  Kävimme katsomassa myös patoa jossa paikalliset käyvät kalassa.

Pysähdyimme syömään merenrantaan hotelli-ravintolaan. Siellä oli hienoimmat annokset mitä olemme koskaan saaneet. Ruoka tarjoiltiin banaaninlehdeltä, ketsupille ja riisille oli tehty omat korit banaaninlehdistä ja annokset oli koristeltu kukkasilla, annoksen päällä oli punottu korikansi. Jääteekin oli kuin hienompikin drinkki.






Loppumatkasta kuumille lähteille alkoi sataa vettä ja ukkostaa. Pääsymaksu oli 5000 rupiaa (alle 50 senttiä) aikuisilta ja 3000 rupiaa(n. 25 senttiä) lapsilta. Matkalta parkkipaikalta lähteille oli myyntikojuja molemmin puolin tietä ja ahnaita myyjiä. Portin vieressä oli simpukankuorilla päällystetty talo. Vaatteet sai vaihtaa pienissä pahan hajuisissa kopperoissa. Vaatteet ja muut tavarat sai säilytykseen lukolliseen kaappiin ( hinta 3000 rupiaa). Paikan päällä oli myös ravintola, jota emme kokeilleet. Paikalliset söivät purkkinuudelia pikkukaupasta.


Siellä oli kolme erikokoista allasta, joihin vesi tuli tulivuoriperäisistä lähteistä. Vesi oli vihreää ja sameaa, yhtään ei nähnyt pinnan alle. Meidän lisäksi oli muutama turisti ja paljon paikallisia kylpemässä paidat ja shortsit päällä. Me vaan pikku pikku bikineissä...saatiin katseita. Kuuman lähteen vesi tekee hyvää iholle ja rentouttaa. Itsestä tuntui, että mitäköhän muuta ihoon tarttui. Oli siellä onneksi suihkut,joissa sai käydä huuhtoutumassa lilluttelun jälkeen. Eikä kenellekään tullut mitään.






Rentoutuneina ajettiin kotiin takaisin. Taas loppumatkasta alkoi sade joka yltyi lopulta kovaksi. Onneksi ehdittiin alta pois, pohjois-Balin tie saattaa ajoittain jäädä tulvan alle. Negarassa taivas oli jo musta ja vuorilla räiskyivät salamat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti