keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Jimbaran

Sunnuntai 16.12.-12

Lähdettiin hyvissä ajoin kohti lentokenttää ( muutamaa päivää aiemmin Bagusin vaimon tulo Denpasarista kesti 15 tuntia) , ei ainakaan myöhästytä koneesta :) . Seuraavana päivä lento lähti Singaporeen, missä olimme joulun ajan. No meillä oli tuuria, matka kesti vain 3-4 tuntia.



Bagus ja hänen vaimonsa sekä toinen kuski  kierrätti meitä kahdella autolla ympäri Jimbranaa ja Uluwatua. Ne sijaitsevat Denpasarista ja Kutalta etelään. Koko Balin eteläisin alue on rakennettu koralleista muodostuneelle atollille. Siellä ei ollut mitään luonnostaan, kaikki on istutettu ja rakennettu paitsi meren muovaamat hiekkarannat, mitkä olivatkin parasta siellä. Etsittiin samalla yöpaikkaa meille. Eräässä majoituspaikassa oli talot suoran kallion päällä. Alapuolella avautui pieni Padang padang ranta, joka oli kuin suoraan elokuvasta. Alas rannalle piti mennä 150 korkeaa ja jyrkkää kiviaskelmaa. Ihanaa vaaleaa, pehmeää  hiekkarantaa ympäröi pystysuorat luonnon muovaamat kallioseinämät. Paikka olisi ollut mahtava, mutta lasten takia siihen ei uskaltanut jäädä.







Matka jatkui Uluwatu- temppelille, joka on tärkeä paikka hindulaisille. Temppelialue oli laaja ja sinne piti pukeutua sharonkeihin ja lapsilla piti olla satiininauha lanteilla, jotka sai portilta.  Alueelle oli turisteille pieni pääsymaksu 60000 rupiaa / perhe. Alueella oli apinoita vapaana joita piti varoakin, etteivät vie hattua, laseja tai kameraa. Temppeli oli vähän  matkan päässä ja taas piti kiivetä rappusia ylös. Paikka oli kiipeämisen arvoinen, sieltä oli huimat näkymät alas rannoille ja merelle.











 



Lopulta löydettiin yöpaikkakin, missä oli uima-allas... ja perinteitä noudattaen heti uimaan :) . Lähellä oli australialaisten jalkapallofanien pubi, missä oli ensimmäisen kerran matkan aikana suolattua ruokaa. Hyvältä maistuikin. Ympäristössä ei sitten paljon muuta ollutkaan paitsi rottia...












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti