perjantai 19. lokakuuta 2012

Unelmat todeksi ja paljon enemmän

Pitkä lentomatka takana. Suomesta Singaporeen 11h40min. Singaporessa yövyimme jossakin chinatownissa hotel Emeraldassa, josta matka jatkui huonosti nukutun yön jälkeen skytrainilla takas lentokenkentälle, jossa menikin koko päivä. Ryhmärämän liikuttelu vaatii aikaa, huomasimme. Yhdellä on nälkä, toisella on vessahätä, kolmatta kiinnostaa KFC-pikaruokapaikka. :) Lopulta kaikki hyvin ja kaikki samassa koneessa. Lento Balille kesti 2h30min, joka meni tosi nopeasti. Balilla oli pimeää saapuessamme kentälle, mutta onneksi meitä oli vastassa autonkuljettajat Bagus ja hänen veljensä. Sullouduimme autoihin josta alkoi mielenkiintoinen ja jännittävä 4h 100km matka huvilalle. Liikenne on mielenkiintoista! Vasemman puoleinen liikenne, paljon skoottereita, jotka puikkelehti neljä päällä siellä täällä. Negaran kaupungista johti kylään pieni tie, joka pieneni pienenemistään. Kylässä asuu 20-30 asukasta. Jokaisella perheellä yksi lehmä, koira ja monta kanaa sekä skootteri.

Huvilamme on aivan paratiisi! Kuvat eivät voi kertoa sitä tunnelmaa, mikä sekoittuu kostean lämpimästä ilmasta, sirkkojen sirityksestä, kukkien tuoksusta ja luonnon kauneudesta. Elämme keskellä aitoa Balia.
Lapset halusivat vielä pulahtaa altaaseen ennen nukkumaanmenoa... No vaikka kello oli täällä jo melkein 1, eihän se kotomaassa olisi ollut vasta kuin 20. Keskiyö meni vielä sängyssä ääniä kuunnellen ja ihmetellen.

 Huvilalla työskentelee ystävällisiä kyläläisiä, Illu tekee meille aamupalat ja ruuat, Ketut hoitaa puutarhaa ja auttaa Illua, "Eskimo" valvoo öitä ja Bagus tekee kaikkensa meidän eteen... ainakin siltä tuntuu. Monet kyläläiset eivät osaa lukea eivätkä kirjoittaa. He viljelevät riisiä ja hoitavat lapsia... Asiat eivät näytä ulospäin kovin kummoisilta, mutta yhtään nyrpeää naamaa ei olla nähty- päinvastoin.

Aamupalan jälkeen altaaseen nautiskelemaan, minkä jälkeen Bagus vei meidät Negaraan tekemään ruokaostoksia. Vähänkö tunnettiin itsemme uusavuttomiksi marketissa... ei tiedetty yhtään mitä ostettaisiin eikä kaikesta edes mitä ne olivat. Lopulta ostokset kuitenkin tekivät 642198 rupiaa ( 50,99 € )... Ollaan muuten miljonäärejä ;) .

Päivälevon jälkeen mentiin sitten valmiiseen ruokapöytään mihin meille tarjoiltiin annokset kuin prinsessoille ikään . Ruokajuomaksi tuoreesta, makeasta vesimelonista tehosekoittimella valmistettua mehua. Sitten vain suoraan altaaseen- ei tiskausta eikä siivousta... voiko kaksi yh-äitiä muuta toivoa! ... Mutta eiköhän tähänkin totu.


                                          NÄKYMÄ TERASSILTA OMALLE ALTAALLE


                                          LASTEN NAUTISKELUA


                                         LUONNON KAUNEUTTA

                                         
                                          LOHIKÄÄRMEHEDELMÄ 


Altaalla menikin loppuilta lasten uidessa( kerrankin saivat uida niin kauan kuin halusivat =3h ) ja auringonlaskua katsellessa...ja lopulta kuun sirppi ylösalaisin.

3 kommenttia:

 1. Ei kyllä käy kateeksi. Nim. äiti, joka haisee oksennukselle ja ripulille.

  P.S. Kuvia, kiitoksia!

  P.P.S. Nauttikaa olostanne ja haluan paikan osoitteen, niin tullaan sinne joku päivä arkea pakoon!

  VastaaPoista
 2. Hei, blogi bongattu! Tosi kivaa päästä seuraamaan reissuanne täältä kotisuomesta käsin. Antoisaa aikaa teille kaikille!

  VastaaPoista
 3. Hienoa että ootte päässeet perille! Ootte kyllä varmasti lomanne ansainneet! :) Kuulostaa ihanalta :)

  VastaaPoista